Kalça Ağrısı
Trajtimi i dhimbjes së ijeve

është një problem i zakonshëm shëndetësor që ndikon negativisht në jetën e shumë njerëzve.  Spitali ynë ka përgatitur këtë faqe për të ofruar informacion në lidhje me dhimbjet e ijeve dhe për të ofruar një jetë të rehatshme për ata që vuajnë nga kjo dhimbje.  Çfarë është dhimbja e ijeve, cilat janë shkaqet e saj dhe si trajtohet? Për t’iu përgjigjur të gjitha këtyre pyetjeve, mund të kontaktoni pa pagesë edhe me konsulentët tanë shëndetësorë duke përdorur formularin në anë.

Çfarë është Dhimbja e Ijeve?

Dhimbja e ijeve është siklet ose dhimbje e ndjerë në ose rreth nyjës së hipit.  Intensiteti i dhimbjes mund të variojë nga i lehtë në të rëndë dhe mund të vështirësojë lëvizjen.  Dhimbja e ijeve mund të ketë shumë shkaqe të ndryshme, kështu që diagnoza dhe trajtimi i duhur është i rëndësishëm.

Shkaqet e dhimbjes së ijeve:

Osteoartriti: Osteoartriti, një nga shkaqet më të zakonshme të dhimbjes së ijeve, shkakton dhimbje si pasojë e degjenerimit të kyçit.

Artriti reumatoid: Është një lloj inflamator i reumatizmit që prek nyjen e ijeve.

Trauma ose lëndim: Një goditje në zonën e ijeve, një rënie ose lëndime sportive mund të shkaktojnë dhimbje në ije

Kompresimi i nervit: Kompresimi i nervit mund të shkaktojë dhimbje në ije.

Trajtimi i dhimbjes së ijeve:

 Ka disa opsione trajtimi për të lehtësuar dhimbjen e ijeve dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës tuaj:

 Medikamentet: Mjeku juaj mund të rekomandojë medikamente për të lehtësuar dhimbjen dhe për të reduktuar inflamacionin.

 Terapia fizike: Terapistët fizikë mund të zhvillojnë programe specifike ushtrimesh për të lehtësuar dhimbjen e ijeve dhe për të rritur lëvizshmërinë.

 Ushtrimi: Ushtrimet e dhimbjes së ijeve që mund të bëhen në shtëpi ose në palestër mund të forcojnë muskujt dhe të zvogëlojnë dhimbjen.

 Dieta dhe të ushqyerit: Ushqyerja është gjithashtu e rëndësishme në menaxhimin e dhimbjes së ijeve.  Një dietë e shëndetshme mund të ndihmojë në kontrollin e peshës.

 Ndërhyrja kirurgjikale: Nëse mjekimi dhe terapia fizike nuk funksionojnë, mund të merren parasysh opsionet kirurgjikale.  Kjo mund të përfshijë operacionin e zëvendësimit të hipit.

 Dhimbja e ijeve mund të jetë një problem serioz, por mund të menaxhohet me diagnozën dhe trajtimin e duhur.  Mos harroni se çdo individ është i ndryshëm, kështu që trajtimi i dhimbjes së ijeve mund të kërkojë një qasje të personalizuar.  Nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim, ju lutemi kontaktoni profesionistët tanë të kujdesit shëndetësor.

    International Patient Info Form

    How can we help you?

    × How can I help you?