ağrı
Trajtimi i dhimbjes së shpinës

Dhimbja e mesit është një problem i zakonshëm që prek jetën e shumë njerëzve.  Dhimbja e shpinës mund të shoqërohet me moshën, nivelin e aktivitetit ose lëndimet, por mund të kontrollohet me trajtimin dhe kujdesin e duhur.  Spitali ynë është një institucion i suksesshëm me mjekë ekspertë të cilët prej shumë vitesh punojnë në zbulimin e shkaqeve të dhimbjes së mesit, opsionet e trajtimit dhe hapat parandalues.

Shkaqet e dhimbjes së shpinës

Mund të ketë shumë shkaqe të dhimbjes së shpinës.  Kjo perfshin:

 • Lëndimet e muskujve dhe ligamenteve: Një shkak i zakonshëm i dhimbjes së shpinës janë lëndimet e muskujve ose ligamenteve në pjesën e poshtme të shpinës. Këto lëndime shpesh shoqërohen me një lëvizje të papritur ose ngritjen e diçkaje të rëndë.
 • Problemet e diskut: Problemet në disqet pas dhimbjes së shpinës (si hernia diskale ose rrëshqitja e diskut) janë një nga shkaqet e dhimbjes.
 • Osteoartriti: Dhimbja dhe ngurtësimi mund të shfaqen për shkak të dëmtimit të kërcit në nyjet në bel. Osteoartriti është i lidhur me procesin e plakjes.
 • Anomalitë e shtyllës kurrizore: Anomalitë kongjenitale ose të fituara të shtyllës kurrizore mund të shkaktojnë dhimbje në mes.
Trajtimi i dhimbjes së shpinës

 Trajtimi për dhimbjen e shpinës mund të ndryshojë në varësi të shkakut dhe ashpërsisë së dhimbjes.

 • Medikamentet: Ilaçet kundër dhimbjeve, medikamentet anti-inflamatore ose relaksuesit e muskujve mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjeve të shpinës.
 • Terapia fizike: Programet e terapisë fizike përdoren për lehtësimin e dhimbjeve të shpinës, rritjen e fleksibilitetit dhe forcimin e muskujve.
 • Injeksione: Mjeku juaj mund të rekomandojë injeksione steroide ose injeksione epidurale në pjesën e poshtme të shpinës.
 • Ndërhyrja kirurgjikale: Në rastet që nuk i përgjigjen medikamenteve dhe trajtimeve të tjera, opsionet kirurgjikale mund të përfshijnë procedura të tilla si kirurgjia e diskut ose fuzioni lumbal.

Trajtimi për dhimbjen e mesit është personal dhe mund të jetë i ndryshëm për çdo pacient.  Nëse keni dhimbje shpine, kontaktoni menjëherë konsulentin tonë shëndetësor për të mësuar opsionet e duhura të trajtimit dhe për të hapur dyert për një jetë të shëndetshme!

  International Patient Info Form

  How can we help you?

  × How can I help you?